Afbeelding / Picture     Hemparade Stalstrooisel     


Hemparade stalstrooisel

Het comfortabele en duurzame stalbed.

Hemparade stalstrooisel is de juiste keuze, want het bezorgt uw paard of pony een comfortabele stal.

Milieuvriendelijk
Hemparade is gemaakt van de houtkern van milieuvriendelijk geteelde vezelhennep. Bij de teelt van vezelhennep worden geen insecticiden of pesticiden gebruikt. De moderne oogst- en productiemethoden van HempFlax zorgen voor een constante en hoogwaardige kwaliteit stalstrooisel.

Absorbeert beter
Het natuurlijke absorptievermogen van hennephout is aanmerkelijk hoger dan dat van conventionele materialen. Daardoor worden vocht, geurtjes en ammoniak veel sneller en beter opgenomen. Hemparade is ideaal voor de paardenhoef omdat het een veerkrachtig en isolerend stalbed vormt. De structuur van Hemparade voorkomt dat het materiaal zich in de hoeven van het dier vastzet. Verzuring van stalbeddingen als houtkrul leidt geregeld tot aantasting van de hoeven. Hoefsmeden constateren bij gebruik van hennepstrooisel zelden hoefrot of andere problemen. Dierenartsen raden het gebruik van Hemparade aan.

Stofvrij en vochtregulerend
Hemparade is in tegenstelling tot houtkrul en stro nagenoeg stofvrij en werkt vochtregulerend. Veeartsen adviseren hennepstrooisel te gebruiken in de stal van paarden met een allergie of luchtwegprobleem. Voor verzorgers met soortgelijke aandoeningen is Hemparade eveneens ideaal.

Arbeidsbesparend
Hemparade levert een besparing van arbeid op doordat het stalbed langer in de stal kan blijven liggen. Het verbruik is daardoor ook aanzienlijk lager dan van stro of houtkrul. Extra voordelen zijn onder meer: geringere opslagruimte, arbeidsbesparing en een kleinere hoeveelheid stalafval. Hemparade verandert uw mesthoop in twee tot drie maanden in hoogwaardige biologisch tuincompost.

Hemparade is geschikt voor alle hoefdieren en voor gebruik in de biologische kippen –en konijnenfokkerij.

Hemparade wordt geleverd in balen van ca. 14 kg.Created with EasyPage